به گزارش خبر هشت هواوی در حال از دست دادن جایگاه خود در بازار گوشی های هوشمند است. این شرکت به دلیل تحریم های آمریکا دسترسی به خدمات گوگل را از دست داده و همین امر باعث شده تا اندروید را کمار بگذاردو تصمیم گرفت از سیستم عامل خود به نام HarmonyOS استفاده کند.
با این حال، این طرح باعث شده تا این شرکت در بازارهای خارج از چین با مشکل مواجه شود. اگرچه هواوی به دنبال راهحلهایی در زمینههای جایگزین است، اما به نظر میرسد که آمریکا همچنان با تهدید ممنوعیت، چالشی را برای غول فناوری چینی ایجاد خواهد کرد. اینم جزئیات….
هواوی به شدت از تجارت گوشی های هوشمند به سمت فناوری ابری و سایر راه حل های تجاری دور شده است. با این حال، این استراتژی اکنون با تهدید جدیدی مواجه است که ممنوعیت صادرات ایالات متحده به همه محصولات این شرکت گسترش یافته است. وزارت بازرگانی ایالات متحده برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ با استناد به خطرات امنیت ملی، کنترل صادرات را علیه هواوی اعمال کرد. این تصمیم صادرات نیمه هادی های تولید شده با فناوری ایالات متحده را در سال ۲۰۲۰ ممنوع کرده است.
این اقدام دولت آمریکا به شدت عملکرد گوشی های هواوی در سطح جهان تاثیر گذاشت و دسترسی آن به نیمه هادی های با کارایی بالا مورد نیاز برای گوشی های هوشمند را قطع کرد. در نتیجه، درآمد سالانه هواوی که در سال ۲۰۲۰ به اوج خود رسید ه بود، شروع به کاهش کرد، درحالی که بخش محصولات مصرفی، از جمله گوشی های هوشمند، بیش از نیمی از کل فروش را به خود اختصاص دادند. در نتیجه، هواوی منابع خود را بر روی محصولات تجاری متمرکز کرد و خدمات ابری خود را گسترش داد.
این واحدهای تجاری-به-کسب و کار را در “بخش” داخلی سازماندهی کرد و کارشناسانی را از بخش های مختلف برای توسعه راه حل های دیجیتالی سازی برای مشتریان شرکتی استخدام کرد. این سازماندهی مجدد به هواوی اجازه داد تا کاهش درآمد را متوقف کند و به نظر می رسد فروش آن در سال گذشته ۶۳۶٫۹ میلیارد یوان (۹۲٫۱ میلیارد دلار) بوده است که تا حد زیادی نسبت به سال ۲۰۲۱ تغییر نکرده است.
با این حال، دولت آمریکا در حال آماده شدن برای اعمال دور دیگری از تحریم ها است که می تواند تمام صادرات به هواوی را مسدود کند. وزارت بازرگانی هواوی را به لیست نهادها اضافه کرده است و به آن اجازه میدهد محصولات خارج از قفسه را به صورت موردی وارد کند. دولت بایدن همچنین در حال بررسی قانونی است که صادرات به شرکتهای کشورهای ثالثی که هواوی را تامین میکنند ممنوع میکند و احتمالاً مجوزهای اعطا شده به شرکتهای آمریکایی اینتل و کوالکام برای فروش محصولات خاص به هواوی را لغو میکند.
در صورت اعمال تحریمهای جدید، این تحریمها به دستگاههای مصرفکننده تلفنهای هوشمند غیرهواوی مانند تلویزیون، رایانههای شخصی و ساعتهای هوشمند ضربه میزند. در حالی که انتظار میرود تأثیر آن بر خدمات ابری و سایر خدمات محدودتر باشد، تحریمهای جدید میتواند به شدت در تعمیر و نگهداری ایستگاههای پایه که بیش از ۴۰ درصد از درآمد گروه را در سال ۲۰۲۱ تشکیل میداد، مختل کند.
علیرغم چالش ها، هواوی همچنان پرچم دار ایستگاه های پایه است و ۳۰ درصد از سهم بازار را در اختیار دارد و در ارائه خدمات ۵G با مخابرات در سراسر جهان شریک شده است. اصلاحات سازمانی هوآوی به این شرکت اجازه داده است که سرپا بماند، اما آینده نامشخص است زیرا آمریکا کنترل خود را بر این شرکت سخت تر می کند.
ثبت دیدگاه