گروه زندگی ـ فضای مجازی و شبکه های اجتماعی که این روزها خیلی از ما بیش از حد درگیرش هستیم و شاید نسبت به آن اعتیاد هم پیدا کردیم، هم اثرات مثبت دارد و هم منفی. یعنی هم اطلاعات به ما میدهد و هم اینکه تأثیرات منفیاش به ویژه برای گروه سنی کودک و نوجوان زیاد است، منتهی چون اثرات منفی آن با چشم دیدنی نیست خیلیها شاید باور نکنند که بسیاری از مشکلات و غم و غصههایشان از حضور زیادشان در این فضاها نشأت میگیرد.
*آماری از معتادان مجازی
طبق تحقیقات داخلی و پژوهش ها علت بسیاری از آسیبهای فضای مجازی و اینترنت اعتیاد پیدا کردن به آن است. در واقع نتایج پژوهشها در کشور ما نشان میدهد که بیشتر استفاده کنندگان از اینترنت، جوانان هستند و بر اساس آمار، ۳۵ درصد آنها در چت رومها حضور دارند، ۲۸ درصد به بازیهای اینترنتی میپردازند، ۳۰ درصد برای چک کردن پیامهای الکترونیکی و ۲۵ درصد نیز برای جستجو در شبکههای جهانی حضور پیدا میکنند.
اعتیاد به اینترنت و درگیر شدن با آن می تواند عامل بسیاری از مشکلات جدی خانوادگی، تحصیلی و روانی باشد. جوانانی که شب تا صبح شان را در اینترنت سپری میکنند، صبحها خواب آلود یا خواب هستند و همینها دچار آسیبهای زیاد خانوادگی، ارتباطی، عاطفی ، روانی، جسمی و اقتصادی میشوند.
حال با وجود این تکنولوژی ناخوانده که یک دهه است علاوه بر اینکه اثرات مثبت داشته، باعث آسیبهای زیادی نیز در بین مردم شده ، چطور میتوانیم انرژیهای منفی ناشی از فضاهای مجازی را در پیرامون مان کنترل کنیم یا اینکه میزان استفاده از فضاهای مختلف را کنترل کنیم؟
ثبت دیدگاه