به گزارش خبرهشت به نقل از پرس تی وی رئیس جمهور گفت: ایران چین را شریک تجاری قابل اعتمادی میداند و معتقد است که میتوان از ظرفیت همکاریهای دو کشور برای توسعه ایران استفاده کرد.
رئیسی که در یک سفر سه روزه به چین – اولین سفر دولتی یک رئیس جمهور ایران در ۲۰ سال گذشته – به توافق با همتای چینی خود شی جین پینگ برای مقابله با یکجانبه گرایی اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با توافقات خوبی که در این سفر صورت گرفت، شرکت های دو کشور می توانند گام های بلندی در جهت توسعه همکاری ها در زمینه های مختلف بردارند.
وی گفت: ظرفیتهای بکر بسیاری در هر دو کشور وجود دارد و رئیسجمهور بر استفاده از این ظرفیتها برای ارتقای همکاریها تاکید کردند.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و ژئواستراتژیک ایران در تجارت با آسیای مرکزی، قفقاز و اروپا، گفت: ایران از سرمایهگذاری و اشتراک فناوری شرکتهای چینی با ایران استقبال میکند.
در این نشست نمایندگان ۱۰ شرکت چینی و برخی از شرکت های ایرانی فعال در چین نیز سخنرانی کردند.
در همین حال، معاون رئیس جمهور و رئیس شورای اطلاع رسانی دولت ایران، سپهر خلجی، گفت که نشست «مهم» با شرکتهای چینی برای بررسی همکاریها در زمینههای مختلف برگزار شد.
وی در توییتی نوشت: این نشست با مدیران ارشد دهها شرکت چینی فعال در صنعت، معدن، انرژی و حملونقل برای تجارت با ایران، سرمایهگذاری و پیشبرد پروژههای کلان در راستای توافقهای اقتصادی برگزار شد.
ایران و چین در ماه مارس سال گذشته و با سرپیچی از تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه دو کشور، یک توافقنامه مشارکت استراتژیک جامع ۲۵ ساله امضا کردند.
این توافق نامه مشارکت راهبردی جامع چین و ایران را که در سفر شی جین پینگ رئیس جمهور چین به تهران در سال ۲۰۱۶ اعلام شده بود، رسماً مستند می کند. این توافق، خطوط کلی همکاری در حوزه های سیاسی، فرهنگی، امنیتی، دفاعی، منطقه ای و بین المللی را برای۲۵ سال آینده ایران تعیین می کند.
سفر سید ابراهیم رئیسی به چین/رئیسجمهور ایران و چین «دوستانی در شرایط سخت»هستد
فصل جدیدی برای همکاری چین و ایران
محمد جمشیدی، معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور روز چهارشنبه گفت فصل جدیدی برای «همکاری» و «اعتماد» میان ایران و چین آغاز شده است.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: فصل جدیدی برای همکاری گسترده اقتصادی و اعتماد سیاسی بین ایران و چین آغاز شد.
وی با بیان اینکه مذاکرات بین دو رئیس جمهور منجر به توافقات بزرگ اقتصادی، تجاری، مالی، ترانزیتی و فناوری شد، افزود: تغییرات استراتژیک جهانی و منطقه ای و ابتکارات سازنده نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیسی در رأس یک هیات عالی رتبه برای یک سفر سه روزه وارد پکن شد.
ثبت دیدگاه