حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

شنبه, ۱۳ خرداد , ۱۴۰۲ 15 ذو القعدة 1444 Saturday, 3 June , 2023 ساعت تعداد کل نوشته ها : 148 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 41×
گزارش اسپوتنیک از ثبت رکورد صادرات نفت در شرایط تحریم
۲۵ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۹
شناسه : 505
11
نکته حائز اهمیت در اینجا قادر شدن ایران به افزایش صادرات و در نتیجه آن درآمدهای نفتی این کشور در شرایط فشارهای بی سابقه بر ایران می باشد، که نشانگر نوعی کم اثر شدن این فشارها بر تهران و نوعی واکسینه شدن آن در برابر این فشارها می باشد.
ارسال توسط :
پ
پ

به گزارش خبرهشت به نقل از اسپونیک،ایران یکی از بزرگترین منابع نفتی جهان را در اختیار دارد و همواره یکی از عمده ترین صادر کننده گان این سوخت فسیلی در جهان بوده است. تا پایان سال ۲۰۱۷، میزان ذخایر نفتی ایران حدود ۱۵۷ میلیارد بشکه برآورد شده که ۱۰ درصد ذخیره نفت خام جهان و ۱۳ درصد از ذخایر نفتی سازمان اوپک را تشکیل می داده است.

علیرغم این مطلب دولتهای غربی همواره و به منظور مجبور کردن دولت ایران در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به پذیرش سیاستها و تسلیم شدن در برابر خواسته های آنها، بواسطه تحریم، این کشور را از دستیابی به درآمدهای حاصل از فروش این منبع انرژی، محروم نمایند
این اظهارات وزیر نفت دولت ابراهیم رئیسی درحالیست که در نتیجه عدم دسترسی به توافق برای ازسرگیری توافق هسته ای، تحریم های حداکثری دولت ترامپ علیه ایران، همچنان در دولت جو بایدن با همان شدت و دقت اجرا می شوند. نکته ای که بارها توسط مقامات رسمی ایران و بعضا مقامات خود ایالات متحده به آن اذعان شده است.
نکته حائز اهمیت در اینجا قادر شدن ایران به افزایش صادرات و در نتیجه آن درآمدهای نفتی این کشور در شرایط فشارهای بی سابقه بر ایران می باشد، که نشانگر نوعی کم اثر شدن این فشارها بر تهران و نوعی واکسینه شدن آن در برابر این فشارها می باشد.
در این مطلب نگاهی گذرا داریم به میزان صادرات نفت و مواد نفتی ایران پس از خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و آغاز سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه دولت جمهوری اسلامی ایران:

برمبنای داده های مقامات رسمی ایران و مراکز بین المللی نظارتی در حوزه انرژی، میزان صادرات روزانه نفت ایران تا قبل از پذیرش برجام در سال ۲۰۱۶ حدود روزانه یک میلیون بشکه بوده است (چین بزرگترین خریدار نفت ایران در این سالها بوده است).

با پذیرش برجام و از آغاز اجرای آن از ابتدای سال ۲۰۱۶ تا اواسط سال ۲۰۱۷ میزان صادرات نفت ایران به روزی ۲٫۵ میلیون بشکه نفت رسیده که بالاترین سطح صادرات نفت این کشور بوده است (در این دوره نفت ایران علاوه بر چین به عنوان شتری سنتی، خریداران عمده ای را در اتحادیه اروپا، هند، ژاپن و کره جنوبی داشته است).

در سال ۲۰۱۸ و تا ماه می که همزمان با اعلام خروج ایالات متحده از برجام توسط دونالد ترامپ بود، میزان صادرات نفت ایران در سطح روزانه ۲٫۵ میلیون بشکه حفظ شد. اما در فاصله ماه می تا دسامبر ۲۰۱۸ صادرات نفت ایران با افت چشمگیری روبرو شد و به میزان حدود یک میلیون بسکه در روز رسید.(در این دوره کشورهای غربی و هند از خرید نفت ایران خودداری کرده و چین مجددا بعنوان مقصد اصلی نفت ایران تبدیل شد).

از آغاز سال ۲۰۱۹ که همزمان با اوج گیری سیاست حداکثری ترامپ علیه جمهوری اسلامی ایران بود، صادرات نفت ایران با افتی شدید روبرو شد و در پایان این سال رقم صادرات روزانه ایران تا سقف ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت.

در سال ۲۰۲۰ وضعیت برای ایران بدتر هم شد و صادرات نفت ایران در مقاطعی حدود ۱۰۰ هزار بشکه در روز بود اما این شرایط اط نوامبر ۲۰۲۰ و با پیروزی بایدن در انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا تغییر کرد و کمی افزایش داشت.

در سال ۲۰۲۱ و با آغاز مذاکرات برای از سرگیری برجام، و همچنین همزمان با عبور ایران از موج سنگین تحریم ها و بازکردن راه های جدید برای دور زدن تحریم ها شده بود، میزان صادرات نفت ایران به سطح حدود ۷۵۰ هزار بشکه رسید(چین همچنان بزرگترین خریدار نفت ایران باقی مانده بود).

اینک اما در سال ۲۰۲۲ و بنا به گفته برخی مقامات رسمی ایران و بویژه وزیر راه ایران، صادرات روزانه نفت ایران از ۱٫۵ میلیون بشکه در روز عبور کرده است که این نشان می دهد مسیرهای ایران برای دور زدن تحریم ها به خوبی عمل کرده اند.

شایان ذکر است که از سال ۲۰۱۸ و همزمان با خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و اجرای سیاست حداکثری علیه ایران، علاوه بر سیاست تحریمی، ایالات متحده در چند مقطع اعلام کرده که نفتکش های ایرانی را در مسیرهای بین المللی متوقف و نفت آنرا ضبط و یا فروخته است. این امر به خودی خود ثابت کننده این مهم است که راه های دور زدن تحریم ها برای ایران در طی این سالها با مخاطرات جدی تر و شدیدتری روبرو بوده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.